Enkele jaren geleden werd het idee geopperd om een jeugdcarnavalsvereniging in Hoensbroek op te richten.

Dit werd in 2014 officieel en is JCV Gebrook opgericht door Diana en Ton Bodelier.

Aan het einde van 2017 is er ook nog een Dansgarde opgericht. Onder de bezielende leiding van Tante Leen hebben vijf dames wekenlang geoefend en een fantastische dans neergezet.

Doel van de vereniging is om de carnaval bij de jeugd van Hoensbroek en omgeving levend te houden, want dit stukje Limburgse cultuur mag niet verloren gaan, waarbij we ook het dansen willen bevorderen

We zijn niet gebonden aan een wijk in Hoensbroek, maar willen er voor de jeugd van heel Hoensbroek zijn. Hiervoor werken we ook nauw samen met de verschillende basisscholen in Hoensbroek. Ieder jaar bezoeken leden van de vereniging de verschillende klassen van de verschillende scholen om leden voor de jeugdraad, jeugdprins of jeugdprinses te werven.

Dit resulteerde in een fantastische eerste carnaval, waarbij we op een leuke manier werden ontvangen door verschillende verenigingen in Hoensbroek en daarna prachtige optochten hebben meegemaakt tijdens de kinderoptocht en grote optocht van Hoensbroek, de grote optocht in Heerlen en de optocht in Nieuw Lotbroek.

We hopen in lengte van dagen om de jeugd van Hoensbroek en omstreken nog jaren van leuke carnavalsjaren te voorzien.